Kőhegyi-kilátó Zamárdi

Kőhegyi Kilátó Zamárdi

A Kőhegyi-kilátó Zamárdiban az egykori apátsági présház helyén, a Tihanyi-félszigettel szemben, 2000-ben épült. A kilátóból fantasztikus panoráma nyílik a Balatonra, pedig magassága alig több egy családi házénál. A kör alapú, fedett kilátóba rövid lépcsősor vezet, az építés minőségére külön figyelmet fordítottak. A 220 méteres dombon épült épületből a Balatonon keleti csücskétől egészen Badacsonyig ellátni. A leglátványosabb a Kőhegyi-kilátóból a Tihanyi-félsziget a Bencés Apátsággal, mely mélyen benyúlik a tóba

A Kőhegy neve a kövekről kapta a nevét, melyek a talajból állnak ki. A területen az ókorban kelták és rómaiak laktak, az itt feltárt urnatemető leleteit a Nemzeti Múzeumban állították ki.


Szentirmai Vendégház és Fogadó a Rigóhoz

2023-ban nyitotta meg a vendégház a vendégszobáit. Egy évvel korábban kezdődött az álom megvalósítása, így ma már hogy Tengődön, egy Somogy megyei kis faluban valósult meg Csanád és Judit terve, egy Vendégház és hamarosan egy Fogadó. Most összesen 10 főt tud egyszerre fogadni a 2 szoba, mindkettőhöz tartozik WC és fürdő, illetve egy közös helyiség, felszerelt konyhával.


Hogyan tudsz több érdeklődőhöz eljutni akár ingyen is? Ajánlanál egy tartalmat a megjelent cikkhez? Megteheted az alábbi linkre kattintva!

Szolgáltatási ajánlat feltöltése

Foglalj a környéken most!

Vélemény, hozzászólás?