Várpark és Skanzen, Dinnyés

Várpark és Skanzen, Dinnyés

A Várpark és Skanzen Dinnyés településen 2014-óta a kiállítás, a romvárak, a hagyományőrzés és a magyar történelem kedvelőinek egyik leglátogatottabb helyszíne. A két hektárnyi területen fekvő, impozáns szabadtéri kiállítás célja az értékmentés és az oktatás. Legnagyobb vonzereje, hogy a ma már csak romokban létező 46 db középkori magyar vár makettjei találhatók.

A történelmi Magyarország várait egyedül itt jelenítették meg eredeti anyagukból, így az apró épületek kőből, téglából, fából és földből készültek. Alekszi Zoltán találta ki és alkotta meg a világon egyedülálló anyaghű makettparkot, mellyel 2018-2021 között minden évben bekerült a Guinness világrekorderek közé. A várak egyébként nem véletlenszerűen, hanem a történelmi Magyarország térképét formázó sétány nyomvonala mentén, az eredeti területükön vannak felépítve, illetve rövid történetük a várak mellett három nyelven olvasható.

A parkban elhelyeztek további 90 emlékoszlopot az összes magyar uralkodó, fejedelem és kormányzó nevével és legfontosabb tetteivel, illetve itt található a Várkutatók Emlékháza is. /varpark.hu/

Információ: Várpark és Skanzen, Dinnyés

Egyéb érdekességek, ajánlók

Pákozdi Pagony

A környéken van szállásod, szolgáltatásod?

Hogyan tudsz szerezz több érdeklődőhöz eljutni? Ajánlanál egy tartalmat a megjelent cikkhez? Megteheted az alábbi linkre kattintva!

 

Vélemény, hozzászólás?